ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ögonlaser - Frågor om Ögonlaser
Ögonlaser - En hel del om ögonkliniker och ögonlaser
Frågor kring ögonlaser

Frågor om ögonlaser

Innan en ögonlaseroperation ska du ställa så många frågor som du har. Här får du svar på en del frågor men om du har fler ska du ställa de till ögonläkaren som gör förundersökningen inför din ögonoperation.

Kan jag bli blind av ögonlasern?

Det finns inget fall av dokumenterade blindhet och då har det ändå genomförts många miljoner operationer med ögonlaser. Om synfelet inte blir korrekt korrigerat kan detta korrigeras med en ny ögonlaseroperation.

Kommer mina ögon bli infekterade?

Att drabbas av infektioner är sällsynt efter en operation med ögonlaser. För att minska risken för ögoninfektioner ska du följa läkarens rekommendationer till punkt och pricka. Inte klia i ögonen, använda ögondropparna enligt ordination och kontakta ögonkliniken så fort du tror du drabbats av en ögoninflammation.

Kan jag behandla mitt synfel?

De flesta som har linser eller glasögon kan behandlas med ögonlaser. Om du har ett synfel mellan -10 till +5 och ett brytningsfel under -6 kan du troligtvis behandla dina ögon. Dock så varierar klinikernas behandlingsmetoder något så bäst info får du av respektive ögonklinik.Vad kostar förundersökningen?

En förundersökning kostar oftast kring 500 kr.

Vilken ögonklinik är bäst på ögonlaser?

Det finns många bra ögonkliniker att välja på i Sverige och det bästa du kan göra är att ta referenser, läsa kommentarer på nätet och kontakta en klinik. Det viktiga är inte alltid kliniken utan läkaren som genomför behandlingen med ögonlasern. Glöm inte ställa många frågor till respektive klinik.

Gör det ont att operera sig med ögonlaser?

Ögonlaserbehandlingen kan kännas lite grann men smärtstillande droppar lindrar smärtan effektivt. Efter en ögonlaseroperation kan viss irritation uppstå i ögonen under en tid.

Är en behandling med ögonlaser permanent

Svar om Ögonlaser

En ögonlaseroperation är permanent men dina ögon kommer fortsättas att förändras. En behandling med RLE är permanent eftersom då har din egen lins plockats bort och inte kommer att försämras.

Jag är orolig inför min ögonlaseroperation!

Det är fullständigt naturligt att vara lite orolig och nervös när man ska genomgå en behandling med ögonlaser. Du kommer att operera ett av dina viktigaste sinnen och om det skulle gå fel är konsekvenserna förödande.

De flesta ögonkliniker har någon form av Trygghetsgaranti och försäkring men den trösten är ganska lite om din ögonoperation skulle gå fel. Många börjar operera ett öga först med ögonlasern (börjar med det sämsta ögat) eftersom då är konsekvensen förödande om något skulle gå snett.

Är ögonläkaren jag får erfaren?

De flesta ögonklinikerna i Sverige har lång erfarenhet av ögonlaseroperationer och väl utbildade ögonläkare. Även om de flesta är mycket skickliga kan det vara bra att ta referenser och läsa på om de olika ögonklinikerna så att de vet vad du ger dig in på.

De större ögonklinikerna har kanske lite högre priser men de har otroligt mycket att förlora på att inte ha väl utbildade ögonläkare och ögontekniker och därför har de ofta en gedigen kvalitetssäkring av personal och utrustning.